WAP | We are padel

NYHETER

2022-10-06

We Are Padel agerar för att anpassa sitt nätverk av hallar och skapa en långsiktigt hållbar kostnadsstruktur

We Are Padel agerar för att anpassa sitt nätverk av hallar och skapa en långsiktigt hållbar kostnadsstruktur

We Are Padel (WAP Holding Örebro AB) påverkas av överutbudet på den svenska padelmarknaden och förändringarna i makroekonomin som kraftigt påverkar kostnadsbilden. Bolaget agerar nu för att anpassa sitt nätverk av hallar och kostnadsstruktur. En formell legal process inleds för att förhandla med hyresvärdar och andra intressenter. Syftet är att skapa långsiktigt hållbara kommersiella förutsättningar för verksamheten. Den dagliga verksamheten fortsätter som vanligt under processen utan att kunder eller banornas tillgänglighet påverkas på kort sikt. Denna process påverkar inte några av bolagets systerbolag i Sverige eller i andra länder.  

Läs mer här: 

2022-03-24

WAP lanserar She Plays

We Are Padel lanserar ett nytt projekt med målsättningen att få fler tjejer aktiva inom sporten – nu startar ”She Plays”

We Are Padel (“WAP”) lanserar She Plays, en community för alla tjejer som vill upptäcka och utveckla padel tillsammans. She Plays är för alla, oavsett bakgrund, kunskap och ambitionsnivå. Målsättning med satsningen är att få fler tjejer aktiva inom sporten.


Genom att anordna olika aktiviteter, såväl fysiska som digitala, vill WAP göra sporten mer öppen och tillgänglig för alla. Målsättningen är att få fler tjejer att testa och upptäcka sporten för första gången, men också utveckla de som redan spelar. Aktiviteterna kommer att bestå av allt från föreläsningar, träningar till turneringar. 

Emmie Ekdahl, en Sveriges bästa padelspelare, kommer att vara ansvarig för att driva projektet nationellt.

Fanny Schulstad, marknadschef för WAP: “Vi är både glada och stolta över att lansera detta projekt där vi satsar på att få fler tjejer aktiva inom sporten. Vår uppfattning är att många tjejer upplever det svårt att hitta med- och motspelare. Med She Plays vill vi skapa ett community där tjejer över hela landet möts och lär känna varandra, både genom fysiska event och en digital plattform.
Vi ser också att många tjejer efterfrågar träningsmöjligheter men ofta uppleves det som ett stort steg att anmäla sig till en träningsgrupp. Vi vill sänka barriärerna och kunna erbjuda träningsmöjligheter där alla ska känna att det kan utvecklas, oavsett nivå. Därför känns det helt rätt att ha Emmie Ekdahl, med hennes kunskap och genuina intresse att få fler kvinnor hitta och utveckla sporten, som ansvarig för satsningen. 

Emmie Ekdahl, ansvarig för She Plays: “Det känns jättekul att komma i gång med She Plays. Det är något som ligger mig varmt om hjärtat, att få fler tjejer aktiva inom padeln och göra den ännu mer tillgänglig för alla, oavsett ålder, bakgrund och ambitionsnivå. "

De första She Plays eventen startar i april med fysiska träffar i Örebro, Stockholm och Uppsala. Därefter väntar träffar i Umeå, Örnsköldsvik och Sundsvall i maj.

Läs mer om innehåll och boka din plats på wearepadel.se/she-plays.

Nu bygger vi sporten med lika förutsättningar från start!

 


Press contact                                                                           
Fanny Schulstad                     
Phone:  +46 76 492 85 72
Email: fanny.schulstad@wearepadel.se                              

2022-02-03

Snart öppnar “LeDap Stockholm”

LeDap lanserar ett nytt och innovativt koncept för padelhallar – snart öppnar “LeDap Stockholm”

LeDap Group (“LeDap”) lanserar ett helt nytt och innovativt koncept kring Padelhallar som erbjuder Padelspelare en unik och dynamisk helhetsupplevelse. Padelhallarna, som går under namnet “LeDap”, kommer etableras på utvalda platser runt om i Europa och övriga världen. Den första anläggningen, “LeDap Stockholm”, öppnar i april 2022.


Pontus Gustafsson, Koncernchef för LeDap: “Vi är mycket glada över att lansera detta helt nya koncept. Under vårt arbete med att bygga upp LeDap-koncernen har vi sett många anläggningar där man erbjudit spelarna något extra i form av helhetsupplevelsen kring Padel. Nu har vi tagit de lärdomarna och dessutom tillfört våra egna idéer kring hur man kan ge Padel-upplevelsen en ytterligare dimension. Det är ett helt nytt och holistiskt sätt att förhålla sig till sporten som har vuxit fram och det samlar vi nu under LeDaps paraply”.

Christoffer Lilja, VD för We Are Padel: “Vi är mycket stolta över att vårt moderbolag LeDap har tagit fram ett helt nytt helhetskoncept med fokus på padel. Det känns otroligt spännande att genom LeDap Stockholm få vara med och ta padel-upplevelsen till nästa nivå. Oavsett om du är nybörjare eller proffs, barn eller senior, privatperson eller företagare, så skall anläggningen tillföra en social, utvecklande och inkluderande dimension till sporten.”

De nya LeDap-anläggningarna kommer utgöra flaggskepp-koncept som kompletterar bolagens existerande erbjudanden på olika marknader. Det kommer vara kreativa och dynamiska mötesplatser för spelare, familjer, partners, affärsbekanta och andra verksamma aktörer i dess närområden. 

The place of play. The place of fun. The place of Padel.

LeDap Stockholm
Den första anläggningen med det nya konceptet blir ”LeDap Stockholm”, en helt ny Padelanläggning utöver det vanliga som öppnar i april 2022. Anläggningen kommer vara belägen vid natursköna Norrviken i Sollentuna norr om Stockholm och blir en mötesplats för alla som uppskattar upplevelser i världsklass, men den här gången med fokus på Padel.

”LeDap Stockholm” kommer att erbjuda 16 panorama-banor inomhus samt sex banor utomhus. Två tävlingsbanor på hög internationell nivå med över 12 meter i takhöjd och generöst utspring. Runt banorna byggs stora permanenta läktare och plats för studio vid live-sändningar. Tretton dubbelbanor samt singelbanan har en takhöjd på 10 meter och de flesta med utspring. Anläggningen kommer erbjuda allt från ungdomsaktiviteter och seriespel till familjeevent och tävlingar för världseliten.

Förutom en Padel-upplevelse i världsklass erbjuds en högklassig restaurang, bar och ett modernt gym. I anslutning till anläggningen finns även löpspår kring sjön och möjligheter till bad och grillning.  LeDap Stockholms ambition är att bli den naturliga mötesplatsen för såväl affärsliv som sport. Anläggningen inhyser över 100 fullt utrustade coworking-platser och en toppmodern konferensanläggning med utsikt över Norrviken. Den dynamiska och inbjudande miljön blir ideal för företagsevent, konferenser och andra sammankomster där Padel utgör en integrerad del.

I samband med att ”LeDap Stockholm” skapades inleddes ett samarbete med entreprenörerna Jeanette och Giovanni Fili. Jeanette Fili, som blir ansvarig för LeDap Stockholm: ”Det här nya konceptet kommer sätta en helt ny standard för Padelspelare, deras familjer och vänner. Vi tillför en social, rolig och inkluderande dimension till sporten. Hos oss är du välkommen att spela Padel, umgås, ta en bastu eller en drink i baren. Här kan du även njuta av en brunch med hela familjen en skön söndag. Vi erbjuder något för alla.”

Efter etableringen i Stockholm väntar flera LeDap-hallar i speciellt utvalda städer runt om i Europa och övriga världen. Urban Johansson, ansvarig för etableringen av det nya LeDap-konceptet globalt: ”Vi har en spännande resa framför oss när vi ska etablera nya anläggningar på utvalda platser runt om i världen. På LeDap vill erbjuda alla en unik Padel-upplevelse och det inkluderar även de mest dynamiska hallarna på unika och attraktiva platser. Vi arbetar för närvarande med planen för ytterligare etableringar och ser framemot att kunna berätta mer om våra ambitiösa expansionsplaner framöver. Så fortsätt följa LeDap!”

Ready. Set. Go. #letsplay

Om LeDap
LeDap, som grundades 2021, är en internationell Padel-koncern som för närvarande är verksam i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Polen, Estland, Spanien och Österrike. LeDap driver över 100 Padel-anläggningar med över 700 banor. LeDaps ambition är att vara en ledande global aktör för att driva tillväxt, innovation, digitalisering och professionalisering av Padel-sporten.

LeDap arbetar för att göra Padel tillgängligt för alla och expanderar sporten genom att erbjuda infrastruktur och inspiration för alla typer av Padelspelare, med en vision att bidra till att sporten blir en Olympisk gren. I slutet av 2022 förväntas LeDap driva över 200 anläggningar med över 1 700 banor.

 

Press contact                             We Are Padel            
Oscar Karlsson                           Christoffer Lilja                  
Phone:  +46 70 962 78 42         Phone:  +46 70 381 89 18                                               
Email: press@ledap.com           Email: christoffer.lilja@wearepadel.se                                          

2021-12-28

Nationellt medlemskap i WAP Padel club

Vi kan med glädje berätta att vi nu lanserar ett nationellt medlemskap som fungerar på samtliga WAP anläggningar runt om i landet.

Läs mer om medlemskapet och dess förmåner under fliken "WAP Padelclub".

2021-12-15

We Are Padel förvärvar Mellby Padel Center!

Vi är otroligt glada och stolta att meddela att vi förvärvar Mellby Padel Center. Anläggningen som ligger strax utanför Laholm, mellan Båstad och Halmstad, inrymmer 5 dubbelbanor med generös takhöjd samt förstklassig akustik och belysning. Precis utanför hallen finns två utomhusbanor uppförda under 2021.

Utöver padel så inrymmer anläggningen shop, rymliga omklädningsrum, en härlig lounge, gym, biljardbord, golfsimulator samt konferensrum.

- ”Förvärvet av Mellby Padel Center är helt i linje med vår tillväxtstrategi och innebär att vi stärker vår position i Götaland med en premiumanläggning. Vår ambition är att bygga vidare på de fina och uppskattade verksamheter som tidigare ägare och anställda utvecklat under tid. Vi vill fortsatt vara en positiv mötesplats dit alla känner sig välkomna, oavsett nivå, ålder eller kön”, säger WAP’s VD Christoffer Lilja.


- ”Vi är dessutom mycket glada att kunna behålla Daniel Niklasson, säljare och nuvarande hallchef, i organisationen om än i en ny roll som en av 9 regionansvariga på WAP”, berättar Lilja.


Eventuella frågor besvaras av:
Christoffer Lilja, VD We Are Padel, 
Tel: +46 70-381 89 18
E-mail: christoffer.lilja@wearepadel.se

2021-12-13

Vi förvärvar Helsingborg och Malmö Padel samt Padel Parken Helsingborg!

Vi är otroligt glada och stolta att meddela att vi förvärvar Helsingborg och Malmö Padel samt Padel Parken Helsingborg!

Anläggningen i Helsingborg inrymmer 8 dubbelbanor inomhus samt 5 utomhus, varav 2 är singelbanor. Utöver padel finns café med stora loungeytor, gym, konferensrum, padelshop samt en uteplats perfekt för grillkvällar!
Ett stenkast från hallen ligger Padel Parken, en renodlad utomhusanläggning med 6 dubbelbanor en loungeyta med servering och gott om sittplatser. Perfekt för padel och skönt häng under varma sommardagar!

”Genom förvärvet av Helsingborg Padel stärker vi vår position i Skåne med en anläggning av yttersta premiumklass med både utomhus- och inomhusbanor. Den unika utomhusanläggningen, Padel Parken, kommer att kunna nyttjas för häftiga arrangemang under sommarmånaderna. Vår ambition är att bygga vidare på den redan etablerade och uppskattade verksamheten med allt ifrån seriespel till barn- och ungdomsträning. Anläggningen har verkligen förutsättningar för att skapa upplevelser i världsklass, något som vi givetvis skall ta vara på”, kommenterar WAP’s VD Christoffer Lilja.

Utöver förvärvet i Helsingborg så ingår även en kommande anläggning i Malmö med 13 inomhusbanor och 6 utomhusbanor samt gym och konferens. Den är beräknad att öppna för spel under april 2022.

”Det blir vår första anläggning i Malmö vilket känns kul, det kommer dessutom bli något utöver det vanliga”, fortsätter Lilja.

Eventuella frågor besvaras av:
Christoffer Lilja, VD We Are Padel, 
Tel: +46 70-381 89 18
E-mail: christoffer.lilja@wearepadel.se