WAP | We are padel

NYHETER

2021-11-26

Vi förvärvar Elitpadel Ängelholm

We Are Padel förvärvar Elitpadel i Ängelholm, en centralt belägen padelanläggning som kommer att stå klar under Q1 2022.

Anläggningen, som byggs på södra industriområdet i Ängelholm, kommer att inrymma åtta dubbelbanor och två singelbanor. Centralt i anläggningen kommer det att finnas en centercourt med läktare och utrymme för utspring. Anläggningen är dessutom utformad för att man skall kunna spela in WPT-matcher från läktaren på entresolplanet.

Utöver padel kommer det finnas en härlig loungeyta, rymliga omklädningsrum samt en padelshop.

Mathias Bengtsson, säljande part: ”Det känns otroligt bra att lämna över verksamheten till en etablerad aktör som We Are Padel. Vi har haft en bra styrning på byggprojektet och nu ser vi positivt på att en aktör med god erfarenhet av att drifta liknande verksamheter tar över. Vi är övertygade om att WAP kommer att skapa en central mötesplats för alla padelspelare i Ängelholm med omnejd”.

Christoffer Lilja, VD för WAP: ”Tidigare ägare har fokuserat på att skapa en anläggning med optimala förutsättningar för sporten padel. Förvärvet är således helt i linje med vår målsättning att bedriva anläggningar med premiumkänsla. Vi ser fram emot att få öppna upp anläggningen för spel och ambitionen är skapa en positiv mötesplats dit alla känner sig välkomna, oavsett nivå, ålder eller kön”.


Eventuella frågor besvaras av:
Christoffer Lilja, VD We Are Padel, 
Tel: +46 70-381 89 18
E-mail: christoffer.lilja@wearepadel.se

2021-10-25

WAP BLIR EN DEL AV LEDAP GROUP, SKAPAR SVERIGES LEDANDE AKTÖR INOM PADEL

Örebro (Sverige), 25 oktober 2021 – We Are Padel (”WAP”) tillkännager idag att de blir en del av LeDap Group ("LeDap"), som ägs av det europeiska private equity-företaget Triton. LeDap etableras med ambitionen att bli världens ledande plattform för att driva tillväxt, innovation, digitalisering och professionalisering av Padel-sporten. LeDap är etablerat i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Polen, Estland och Österrike.

Pontus Gustafsson, Styrelseordförande för WAP och nyligen utsedd VD och Koncernchef för LeDap: ”Vi är mycket entusiastiska över det här nya partnerskapet. Att bli en del av en stor internationell Padel-koncern ger WAP möjlighet att snabbare genomföra våra tillväxtambitioner och investera ännu mer i innovation som utvecklar vårt redan beprövade koncept ytterligare. Vi är också glada över att LeDap och Triton delar WAP:s ambition om att främja och utveckla sporten och göra den mer tillgänglig för barn och unga” 
Med stöd från sin nya majoritetsägare så har WAP under de senaste veckorna genomfört flera förvärv i syfte att expandera sin position i Sverige. WAP driver nu 75 padelcenter runt om i Sverige. Ytterligare anläggningar har slutit avtal och kommer att öppna inom de närmaste månaderna.  

Christoffer Lilja, VD för WAP: ”Vi är glada över att utveckla vårt koncept och välkomna nya passionerade Padel-entreprenörer och Padel-spelare till WAP. Vi har nu täckning över hela Sverige med WAP-center och ser fram emot att fortsätta utveckla sporten som den ledande aktören inom Padel i Sverige. Med stöd från LeDap och i nära samarbete med våra nya systerbolag i andra länder, har vi resurserna som krävs för att ta Padel-upplevelsen till nästa nivå.” 
”WAP är grunden för skapandet av LeDap och vi ser fram emot att ta med oss kunskapen och erfarenheten hos WAP:s ledning och anställda till fler europeiska marknader. Vi har höga ambitioner och i partnerskap med den globala Padel-communityn vill vi bidra till att göra Padel till en olympisk sport.” säger Per Agebäck, ansvarig för Tritons konsumentrelaterade investeringar och styrelseordförande för LeDap Group.  

Om WAP 
We Are Padel startade 2017 i Örebro, då under namnet ”Örebro Padelcenter”. Sedan dess har företaget bytt namn till We Are Padel och finns nu representerat med ett 70-tal anläggningar av premiumklass runt om i Sverige. Tillväxtresan har skett dels genom att projektera, bygga och starta upp egna av hallar, dels genom förvärv av redan befintliga verksamheter. Målet är att fortsätta växa både organiskt och genom förvärv för att ytterligare stärka sin ställning på den svenska marknaden.
We Are Padel:s verksamhet drivs utifrån de tre värdeorden; gemenskap, engagemang och stolthet. Med detta som grund skall anläggningarna vara positiva mötesplatser där alla trivs och mår bra, oavsett nivå, ålder eller kön.

Om LeDap
LeDap, som etablerades 2021, är en internationell koncern inom Padel, och finns för närvarande etablerat i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Polen, Estland och Österrike. LeDap driver mer än 90 padelcenter med över 600 padelbanor och har målet att bli världens ledande plattform för att driva tillväxt, innovation, digitalisering och professionalisering av Padel. LeDap strävar efter att göra Padel tillgängligt för alla och kommer att växa sporten genom att tillhandahålla infrastruktur och inspiration till alla typer av spelare, med en vision om att aktivt bidra till att göra Padel till en olympisk sport. Vid slutet av 2022 förväntar sig LeDap att finnas på fler än 200 platser och driva mer än 1 700 banor. 
Ready. Set. Go. #letsplay

Om Triton
Sedan etableringen 1997 har Triton sponsrat tio fonder, med fokus på företag inom industri och teknik, tjänster, konsumtion och hälsosektorer. Triton-fonderna investerar i och stöder den positiva utvecklingen av medelstora företag med huvudkontor i Europa. Tritons mål är att bidra till att bygga bättre företag på längre sikt. Triton och dess chefer vill främja positiv förändring mot hållbar verksamhetsförbättring och tillväxt. De 49 företag som för närvarande ingår i Tritons portfölj har en kombinerad omsättning på cirka 18 miljarder euro och sysselsätter cirka 104 000 anställda. För mer information, se: www.triton-partners.com

Presskontakt:
Christoffer Lilja, VD We Are Padel
christoffer.lilja@wearepadel.se
070-381 89 18