Möt några av våra tränare

Sveriges första mästerskapsmedalj med landslaget

Emmie Ekdahl är ansvarig för projektet She Plays vars mål är att få fler tjejer att börja spela padel, utvecklas på sin nivå och att pusha tjejer till att bli tränare. She plays vill uppmärksamma att padel är för alla och att det inte finns något krav på nivå. Emmie har stor kunskap och erfarenhet inom padel och har tidigare medverkat i både EM, VM och tagit ett mästerskapsbrons med Sveriges landslag. 
– Det är kul att få vara en del av den häftiga resan som WAP gör just nu, och roligt att få arbeta med en sport som jag brinner för, säger Emmie. Hennes tips för att utvecklas inom padel är att ha bra utbildning eller träning, omge sig med kompetenta människor och att utmana sig själv genom att testa nya saker. 

– Det krävs att man går utanför sin komfortzon och vågar ta steget. Vi behöver hela tiden nya människor som vill utvecklas och vara en del av företaget, och det finns otroligt många olika möjligheter med att jobba på WAP, berättar Emmie. 


Från snickarjobb till padeltränare

Robin jobbar som padeltränare och håller i träningar för spelare på alla nivåer. Från barn och ungdomar till spelare på hög nivå. Han tycker att det är kul att få jobba med en idrott och gillar att dagarna aldrig ser likadana ut. 
– Det är vi padeltränare på anläggningarna som är med och skapar aktiviteterna som ska ske, så vi har stor möjlighet att göra roliga och varierande aktiviteter, säger han.

Anläggningen som Robin jobbar på består av ett team med tränare som har ett dagligt samarbete.
– Det är värdefullt att få se andra tränare hålla i träningar och lära sig av det som dom gör bra. Det bidrar till att jag blir en bättre tränare, säger han. Som tränare menar Robin att man utvecklas av att träna spelare på olika nivåer och åldrar, vilket även är hans tips för att utvecklas i rollen. Robin kombinerar sin tränarkarriär med att spela mycket padel själv och tycker om att tävla, vilket är hans ambition att fortsätta med i framtiden.


Mitt stora mål är att få tjejpadeln att växa

Cecilia jobbar med att driva aktiviteter och event i WAP hallen i Uppsala samtidigt som hon arbetar som polis. Hon har varit med och jobbat i hallen sedan den öppnade. Cecilias driv till att arbeta med padel på WAP har redan från start varit att få tjej-padeln att växa, vilket är ett stor fokus än idag. Hon har genomfört det första steget i tränarutbildningen och ansvarar för träningar på lägre nivå. 

– Drivkraften i mitt jobb är verkligen att se folk, i mitt fall tjejer, ha så himla kul på banan och vara helt ”padelhöga” efteråt. Det jag tycker om med WAP är att det finns en stark gemenskap i att vi gör saker tillsammans och att min chef ger mig stor frihet i vad jag vill göra för aktiviteter och event i hallen, säger Cecilia. Hon fortsätter med att det är viktigt att förmedla på event och till nybörjare att det inte är på blodigt allvar utan padel är också en social grej där det finns möjlighet att träffa många nya människor. 


Tränare med driv för att tjejer ska utvecklas

Att utveckla padel för tjejer är Linns stora drivkraft och idag arrangerar hon både event och träningar för tjejer i olika åldrar. Efter att hon scrollade förbi ett inlägg på Facebook där det eftertraktades tjejer som tränare till hallen hörde hon av sig till sin nuvarande chef och anställdes kort därefter. 
– Jag tycker om att driva event och träningar för tjejer. Det är jättekul att få stå vid sidan av och se andras framgång, det blir som en vinst för mig också. När dom utvecklas visar det även att jag gör ett gott arbete eftersom det blir som en direkt feedback på mitt jobb, menar Linn. 

Det som är bra hos WAP är att det alltid finns hjälp och tips att få från andra och att vi har möjlighet att få vara med på utbildningar som hålls för oss tränare, säger Linn. Jag har blivit erbjuden att vara med på träningsutbildningen, och ska vara med på den när det blir av i min region, avslutar hon.